Güvenlik Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?
Alarm sistemleri farklı kullanım ihtiyaçlarına göre değişen çalışma stillerine sahiptir. Sistemler bu nedenle kullanım amaçlarına göre tercih edilmelidir. Örneğin yangın alarm sistemleriyle hırsız alarm sistemleri arasında uyarı ve çalışma farklılıkları bulunur. Hırsız alarm sistemleri genelde harekete duyarlı sensörleri bünyesinde barındırır. Sinyallerini de buradaki sensör hareketlerine göre verir.
Alarmlarda kullanılan sensör tipleri farklı güvenlik durumlarını tespit edebilecek yetkinlikte tasarlanır. Örneğin günümüzde yangını hırsızlıktan ayırabilen çok başarılı sensörlere sahip alarm sistemleri mevcuttur. Bu alarmlar, güvenlik ihlalinin oluştuğu durumlarda sinyalleri güvenlik merkezlerine iletirken aynı zamanda cep telefonunuza (ya da belirlediğiniz başka bir kanal aracılığıyla) da bilgi verir.
Gaz kaçağı alarm sistemleri
Her türlü gaz kaçağının fark edilmesini sağlayan bu alarm sistemlerinde genelde hırsızlık veya yangın durumlarını tespit edebilen sensörler bulunmaz. Bu tip alarmların sensörleri sadece gaz kaçaklarına duyarlıdır.
Yangın alarmları
Bu tip alarmların içerisinde dedektörler bulunur ve her türlü ısıya ve dumana karşı duyarlıdır. Dedektörler duman ve artan ısıyla tetiklendiklerinde alarm ötmeye başlar ve belirlenen noktada acil yangın durumu oluşturur.
Hırsız alarm sistemleri
Para tuzakları, manyetik düzenekler gibi daha birçok entegre tespit aracıyla her türlü hırsızlığın önüne geçmenizi sağlayacak sistemlerdir. Bu tip alarmların temel niteliği hırsızlara karşı caydırıcılık unsurları taşımalarıdır.
Elektrik kesilince alarm çalışır mı?
Cevabımız evet. Çoğu alarm modelinde panel içinde olan akü ve pil, elektrik olmasa bile sistemin çalışmasını sürdürmek için yeterli olur. Ancak bunun olması için alarm sistemindeki akünün iki senede bir değiştirilmesi gerekir.
Ev ve iş yerlerinde her türlü güvenlik durumunu önceden tespit etmenizi sağlayan en yeni teknolojiye sahip alarm sistemleri için hemen tıklayın!